Bröstoperation Stockholm

Plastikkirurgi på toppmodern klinik

Bröstoperation

Våra bröstoperationer

Det finns en mängd olika kirurgiska ingrepp som har med bröst att göra. Här nedan beskriver vi de vanligaste operationerna och hur de går till. För att få mer information och rågdivning kring vad som skulle passa för dig är du varmt välkommen att boka tid för en konsultation.

När du överväger ett kirurgiskt ingrepp börjar vi alltid med att prata om hur processen går till och anledningen till varför du vill genomgå ingreppet. Du får möjlighet att ställa frågor och framföra dina önskemål gällande slutresultatet. Vi informerar dig om vad som är möjligt, ger dig prisuppgifter och information om när det finns operationstid. Du kan välja att boka en tid direkt om du känner dig säker eller så kan du återkomma senare om du vill tänka igenom ingreppet på egen hand hemma först.

Innan du träffar den plastikkirurg som kommer att utföra operationen fyller du i en hälsodeklaration där du får svara på frågor om din egen hälsa, om du har någon form av sjukdomar eller om det finns sjukdomshistorik i familjen, exempelvis gällande blodpropp. Du kan få med dig ytterligare information hem så att du kan läsa igenom hur ingreppet går till i detalj. Du får också information om hur du ska förbereda dig inför operationen om du väljer att gå vidare med din bröstoperation.

 

Bröstförstoring

Bröstförstoring är ett av de absolut vanligaste ingreppen inom estetisk plastikkirurgi. De bakomliggande orsakerna till att man vill förstora brösten kan exempelvis vara att man har fötts med bröst som känns för små i förhållande till kroppens proportioner, att brösten har tappat volym efter amning eller viktnedgång eller att man har bröst med olika storlek. Det kan vara besvärligt att hitta en passande BH om storleken på brösten skiljer sig med en kupstorlek eller mer. Då kan det hjälpa att lägga in bröstimplantat för att få ett jämnt utseende och den volym man önskar.

Vid din första konsultation får du möjlighet att prova olika modeller av implantat genom att lägga dem i en BH som du tar på dig. Det går också att göra ett så kallat ristest där man placerar ris i plastpåsar som i sin tur läggs i en behå. Med kläder på får du sedan utvärdera vilken storlek du tycker passar bäst och valet av implantat görs sedan baserat på mängden ris eller de implantat du provat, samt en utvärdering av dina anatomiska förutsättningar.

Bröstförstoring kostar från 37 000 kronor hos oss, vilket är ett mycket bra pris med tanke på att vi enbart arbetar med implantat av bästa klass, att du får tillgång till mycket erfaren personal och en toppmodern klinik där du kan känna dig säker på att få bästa möjliga behandling. Du har alltid möjlighet att få hjälp om det senare skulle uppstå någon form av komplikationer - något som är mycket ovanligt då vi har väl inarbetade rutiner för bröstförstoring.

Bröstförstoring genomförs under narkos och vi arbetar vanligtvis med snitt som placeras i fåran under bröstet, förutsatt att det passar din kropp. Denna typ av snitt är mycket diskreta och ger möjlighet att placera implantatet i en precis ficka. Det går även att lägga snittet i armhålan eller i vårtgårdskanten. Vid din konsultation utvärderar vi vilket slags snitt som passar bäst för din kropp och det slutresultat som du önskar.

Protesen brukar placeras i en ficka under bröstmuskeln. Du får smärtstillande att ta efter operationen och smärtan man kan känna efter operationen brukar vanligtvis bara sitta i ett par dagar. Efter en vecka tas stygnen bort på kliniken. Om du reser långväga för att genomföra din operation kan självupplösande suturer användas istället, eller så kan stygnen tas bort på en vårdcentral.

Efter några månader kallas du till en efterkontroll så att vi kan se efter att implantaten har anpassat sig till kroppen och sjunkit på plats.

Bröstlyft

Ett bröstlyft kan vara ett alternativ om du har en tung byst som hänger ned eller om du har förlorat bröstvolym efter en viktnedgång eller att ha ammat dina barn. Brösten kan också bli slappare med åren och förlora sin ursprungliga spänst. Då kan ett bröstlyft vara lösningen.

Det finns olika varianter av bröstlyft som kan appliceras beroende på hur mycket bysten har sjunkit ned. Det minsta ingreppet är så kallat vårtlyft där hud tas bort runt vårtgården, huvudsakligen från ovansidan. Efteråt kan man se mindre ärr runt vårtgården, men dessa brukar blekna med tiden. Ett större ingrepp är att genomföra samma operation som görs vid en bröstreduktion (se nedan), men man lämnar kvar bröstkörtlar och fettvävnad. Ärret ser ut som ett ankare. Mindre bröstlyft utförs under lokalbedövning medan större måste genomföras under narkos.

Bröstlyft kombineras ibland med implantat för att fylla ut den volym som har gått förlorad.

Bröstförminskning

Bröstreduktion är ett ingrepp som görs om patienten har en mycket tung byst och besväras av en för stor bröstvolym. Många med större bröst har problem med smärtor i axlar och nacke på grund av vikten och önskar därför minska sin bröstorlek. Det förekommer också patienter som önskar förminska sina bröst för att kunna bära kläder i en storlek som passar till resten av kroppens proportioner - något som kan vara svårt att hitta om man har en väldigt stor byst i förhållande till kroppen.

Här görs snittet vanligen från vårtgården och neråt mot bröstvecket i form av ett ankare för att kunna ta ut överflödiga bröstkörtlar och fettvävnad och sedan sy ihop bröstet i en form som ser naturlig ut. Detta ingrepp kan lämna synliga ärr efter sig, men dessa bleknar med tiden hos de flesta patienter.

Bröstrekonstruktion

Vid bröstcancer och vissa andra ingrepp kan det vara nödvändigt att avlägsna ett eller båda brösten, eller delar av dessa. För att återskapa en byst som ser symmetrisk och naturlig ut kan man genomföra en bröstrekonstruktion. Här arbetar man ofta med en kombination av implantat och att donera vävnad från en annan del av kroppen där denna kan avvaras. Kontakta oss för att få mer information om möjligheterna för dig.

Gynekomasti

Gynekomasti står för manlig bröstförminskning. Män kan få ökad brösttillväxt, till exempel på grund av en ökad östrogenproduktion, användande av anabola steroider eller kan behöva avlägsna överflödig hud och vävnad efter en kraftig viktnedgång. Vi återställer ditt bröstparti så att du får tillbaka dina naturliga proportioner i kroppen.

Välkommen att kontakta oss för att boka en tid för din första konsultation. Där tar vi oss tid att gå igenom alternativen för din bröstoperation baserat på dina önskemål och din kropps förutsättningar.

Precis som med alla slags operationer bör en bröstoperation noga övervägas. Vi går igenom de olika alternativ du har att välja på och informerar dig om riskerna så att du känner dig säker på att du tar rätt beslut.

 

Bröstoperation som ger din byst den form du önskar. Boka tid för din första konsultation.